9 nejlepších ochranných kamenů

Které drahé kameny vám pomohou zajistit ochranu? V této oblasti jich účinkuje hned několik, a proto jsem pro vás připravila stručný přehled. Všechny minerály, o kterých budu psát, najdete i v sortimentu šperků Bohovibes. 

Bohovibes ochranný náhrdelník s turmalínem. Ručně dělané šperky.

*modelka má na sobě náhrdelník s turmalínem

Achát

Achát je kamenem síly, harmonie a ochrany. Uklidňuje, pomáhá zahánět strach, dodávat sebedůvěru a odvahu. Čistí auru a harmonizuje energie. Posiluje pocit lásky, jistoty a bezpečí. Dodává svému nositeli citovou i rozumovou rovnováhu a pomáhá odstraňovat vnitřní napětí. Zmírňuje stres a je skvělým pomocníkem při velké psychické zátěži.

Prohlédnout šperky s achátem

Ametyst

Ametyst je kamenem čistoty. Má silné spirituální vibrace a ochrannou sílu. Pomáhá zklidnit nervový systém, chránit proti negativním vlivům a nalézt duševní rovnováhu. Jeho silná léčivá a očistná moc zlepšuje osobní auru a vyzařování. Podporuje vnitřní sílu, rozhodnost a bystří mysl. Odstraňuje strach a obavy a napomáhá klidnému spánku.

Prohlédnout šperky s ametystem

Jadeit

Jadeit je kámen čistoty a vyrovnanosti. Chrání, vnáší do života harmonii a přitahuje štěstí. Přináší pozitivní energii a životní vitalitu. Zklidňuje mysl, napomáhá vnitřní rovnováze a zrodu nových myšlenek. Podporuje empatii a usnadňuje mezilidskou komunikaci. Usnadňuje naplňování ambicí a realizování snů. Dodává odvahu projevit, kým skutečně jsme.

Prohlédnout šperky s jadeitem

Labradorit

Labradorit je kamenem vnášejícím světlo do života. Ochraňuje a vytváří bariéry proti negativní energii. Potlačuje strach a nejistotu, posiluje sebedůvěru a pomáhá realizovat sny. Zklidňuje mysl a podporuje intuici a pochopení. Odstraňuje blokády a napomáhá svému nositeli v duševním růstu. V období změn přináší sílu a vytrvalost.

Prohlédnout šperky s labradoritem

Malachit

Malachit je ochranný kámen, který pohlcuje negativní energie. Přináší zklidnění a harmonii. Podporuje lásku, cit, empatii a intuici. Vybízí ke kreativitě, odvaze a novým dobrodružstvím. Pomáhá probudit v člověku vnitřní dítě. Posiluje přátelské vztahy.

Prohlédnout šperky s malachitem

Rubín v zoisitu

Rubín v zoisitu je kámen, který přeměňuje negativní energii na pozitivní. Pomáhá zvládat stres a složité životní situace. Rubín je kamenem ochrany. Zahání strach, smutek a černé myšlenky. Přináší sílu a energii. Zoisit je kamenem povzbuzení. Pomáhá překonat sebedestruktivní skony, vyrovnat se s minulostí a vzít život do vlastních rukou.

Prohlédnout šperky s rubínem v zoisitu

Sluneční kámen

Sluneční kámen přináší dobrou náladu, veselost a optimistický pohled na život. Dodává energii, pocit víry a pomáhá naplnit vlastní potenciál. Působí proti strachu a stresu a podporuje víru v sebe sama. Podporuje intuici a aktivitu. Jedná se o silný ochranný kámen.

Prohlédnout šperky se slunečním kamenem

Turmalín

Turmalín je ochranným šamanským kamenem, který vždy působí ve prospěch svého nositele. Pomáhá zbavit se stresu a pohlcuje negativní energie. Usnadňuje pochopení sebe sama i ostatních. Přináší inspiraci, porozumění, toleranci a prosperitu. Zvyšuje sebedůvěru, nezávislost a pomáhá získat nadhled.

Prohlédnout šperky s turmalínem

Tyrkys

Tyrkys je ochranný a očistný kámen. Přináší stěstí, radost a vnitřní klid. Působí proti negativní energii, depresi, strachu a vyčerpání. Svému nositeli přináší sílu a koncentraci. Podněcuje kreativitu a pomáhá objevit správnou životní cestu. Také je amuletem cestovatelů.

Prohlédnout šperky s tyrkysem

Zpět na blog
1 z 12